![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/a2b16c15-6db6-4ea7-bd21-7258cce43965_rw_1200.jpg?h=1350b875d9e75c41f50bd174a52c4ab7)
![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/73a08765-0202-4097-a982-2da4f471959e_rw_1200.jpg?h=13aef887da8b9e158bb2b565ad704940)
![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/a7afef89-6d1f-46d2-90e4-8edec3729e96_rw_1200.jpg?h=9c8eebdc0571291d87662065863772ff)
![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/67ab83e5-6cae-4ec3-8084-9a909cd744d7_rw_1200.jpg?h=4da8a752b123555aafcf541a3832a64a)
![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/a97969fa-e5ba-47d2-9d1c-0953357b9b7f_rw_1200.jpg?h=8ff943779912a6110260b158414011e8)
![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/e463561b-a31e-46d7-82af-a28a226043eb_rw_1200.jpg?h=73d2398d8c68cedd2a275b2f0638e752)
![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/8acbe69f-7114-4526-8dcc-d71353c5caa5_rw_1200.jpg?h=8bc6ad05e775180e87c8478acb88866d)
![](https://cdn.myportfolio.com/f8d282af-7251-40a9-b973-4c494a7b0c86/f0ec1700-946e-4eba-8089-7c57a2410325_rw_3840.jpeg?h=7a32150be89c4983b5d39ef06d840c99)
A workshop elméleti témái...
/ Kovász-szótár, avagy az alapfogalmak tisztázása, receptértelmezés,
/ A kovászos kenyér készítésének fázisai,
/ Gyakori hibák a kenyérkészítés során,
/ Lisztelmélet, anyaghányad számítás,
/ A kenyérkészítés eszközei, beszerzési források,
...és a gyakorlat
Autolízis, dagasztás, formázás, bevágás, sütés - cél a kovászolt kenyérkészítés teljes folyamatának megismerése, gyakorlása. A résztvevők az előző napon bedagasztott tésztán gyakorolják a bevágást és a sütést, míg a saját készítésű tésztát szakajtóban hazaviszik és kelesztés után otthon sütik ki.
A workshop menete
/ Érkezés 8:30-8:45 között - kávé, ismerkedés
/ Kezdés 9 órakor - autolízis
/ Elméleti ismeretek - kovász-szótár
/ 2 db saját kenyér bedagasztása
/ Elméleti ismeretek - a kenyérkészítés fázisai
/ A kész tészta bevágása, sütés
/ 12:30-13:00 ebéd - a közösen sütött kenyerek elfogyasztása
/ Elméleti ismeretek - lisztelmélet, receptelemzés, anyaghányad számítás
/ A tészta formázása, szakajtóba helyezése
/ Várható befejezés 16:00-17:00 óra között (ezt a kovász dönti el)
Kérjük hozzatok magatokkal 2 db konyharuhát (ne legyen illatos, öblítős), és egy kis üveget, vagy műanyag dobozt a kovásznak. Köténnyel készülünk, de a sajátodat is hozhatod.
Egyéb tudnivalók
/ Létszám: maximum 6 fő, minimum 3 fő
/ Részvétel: kezdő szinttől, 15 éves kor felett
/ A kurzus felnőtteknek szól, gyermekeket kísérőként sem tudunk fogadni.
/ 4 főtől egyedi időpont is kérhető
Mit tartalmaz a részvételi díj?
/ Ebéd frissen sült kenyérrel, kencékkel, egész nap kávé, tea, frissítő,
/ Ajándék szakajtót a saját tésztához,
/ Minden szükséges alapanyagot,
/ Műhelyhasználatot, képzést,
/ Kovászos kenyér recepteket,
/ Kovászt, melyet hazavihetsz.
A workshop díja
38.000 Ft (alanyi adómentes számla).
Helyszín
2000 Szentendre, Barackos út 24. Farini Pop-up pékség
Jelentkezés, lemondás
Jelentkezéshez kérjük kattints a lap alján lévő gombra, vagy nyisd meg a Jelentkezés menüpontot.
A regisztráció során megadott névre/címre 10.000 Ft összegű utalásos előlegszámlát állítunk ki. A regisztrációt az előleg beérkezésével véglegesítjük. A fennmaradó 28.000 Ft részvételi díjat készpénzben, vagy átutalással rendezhetitek a workshop napján.
A részvétel a workshop előtti 10. napig díjmentesen lemondható, az előleget visszautaljuk.